EDS

EGA handicapsystemet 2016-2019  - uddrag

EDS - Ekstra Dag Scorer

Handicap kan ikke reguleres på baggrund af private runder. Handicap kan kun reguleres ved at spille

EDS (Ekstra Dags Score) eller deltage i tællende turneringer som f.eks. MSBGKs mandagsturneringer,

Brøndby Golfklubs turneringer eller turneringer i andre klubber.

Her lidt om EDS fra ”EGA handicapsystemet 2016 – 2019”:

Ekstra Dag Scorer (EDS).

En Ekstra Dag Score er enhver score omregnet til stablefordpoint spillet efter reglerne for EDS og under handicapbetingelser.

EDS kan spilles på alle  alle USGA (United States Golf Association) og CONGU (Council of National Golf Unions) ratede baner.

Spilleren bestemmer selv, hvornår han/hun vil spille en EDS score.  EDS score kan spilles hele året, når handicapbetingelser er til stede.

For at EDS er en tællende score (9/18hl), skal spilleren før runden, men samme dag,   meddele sin markør på første teested, at han ønsker at spille en EDS score (antal huller, forni eller bagni).

Spilleren skal efter runden indlevere et udfyldt og underskrevet (inkl. markør) scorekort mærket ”EDS” med scoren omregnet til stablefordpoint, eller foretage selvregistrering i Golfbox sammen med markøren.

Handicapgruppe 1 må kun spille EDS i forbindelse med generhvervelse af et mistet EGA handicap og maksimalt 3 pr år.

Handicapgruppe 2 må spille 18-hullers EDS og maksimalt 3 pr. kalenderuge.

Handicapgruppe 3-5 må spille 9- eller 18-huls EDS og maksimalt 3 pr. kalenderuge.

Handicapgruppe 6 må spille EDS uden begrænsninger.

En spiller kan ikke spille sig til et handicap under 4,5 eller over 36 ved hjælp af EDS.

EGA Handicapgrupper:

Gruppe 1: handicap under 04,4;

Gruppe 2: handicap 04,5 til 11,4;

Gruppe 3: handicap 11,5 til 18,4;

Gruppe 4: handicap 18,5 til 26,4;

Gruppe 5: handicap 26,5 til 36,0;

Gruppe 6: handicap 36,0 til 54,0.

Tildeling af EGA handicap:

Et EGA handicap kan tildeles når en spiller har afleveret én 18 eller 9 hullers score på 36 points eller bedre. Afleveres en score spillet med et klubhandicap over 54, som resulterer i en regulering til hcp 54 eller herunderer er dette spillerens nye EGA handicap.

Til toppen af siden

Hul 11