EDS

MSBGK

EGA handicapsystemet 2016-2019  - uddrag

EDS - Ekstra Dag Scorer

Handicap kan ikke reguleres på baggrund af private runder. Handicap kan kun reguleres ved at spille

EDS (Ekstra Dags Score) eller deltage i tællende turneringer som f.eks. MSBGKs mandagsturneringer,

Brøndby Golfklubs turneringer eller turneringer i andre klubber.

Her lidt om EDS fra ”EGA handicapsystemet 2016 – 2019”:

Ekstra Dag Scorer (EDS).

• En Ekstra Dag Score er enhver score omregnet til stablefordpoint spillet efter reglerne for EDS og under handicapbetingelser.
  • EDS kan spilles på alle  alle USGA (United States Golf Association) og CONGU (Council of National Golf Unions) ratede baner.
  • Spilleren bestemmer selv, hvornår han/hun vil spille en EDS score.  EDS score kan spilles hele året, når handicapbetingelser er til stede.
  • For at EDS er en tællende score (9/18hl), skal spilleren før runden, men samme dag,   meddele sin markør på første teested, at han ønsker at spille en EDS score (antal huller, forni eller bagni).
  • Spilleren skal efter runden indlevere et udfyldt og underskrevet (inkl. markør) scorekort mærket ”EDS” med scoren omregnet til stablefordpoint, eller foretage selvregistrering i Golfbox sammen med markøren.
  • Handicapgruppe 1 må kun spille EDS i forbindelse med generhvervelse af et mistet EGA handicap og maksimalt 3 pr år.
  • Handicapgruppe 2 må spille 18-hullers EDS og maksimalt 3 pr. kalenderuge.
  • Handicapgruppe 3-5 må spille 9- eller 18-huls EDS og maksimalt 3 pr. kalenderuge.
  • Handicapgruppe 6 må spille EDS uden begrænsninger.
  • En spiller kan ikke spille sig til et handicap under 4,5 eller over 36 ved hjælp af EDS.

EGA Handicapgrupper:

• Gruppe 1: handicap under 04,4;
  • Gruppe 2: handicap 04,5 til 11,4;
  • Gruppe 3: handicap 11,5 til 18,4;
  • Gruppe 4: handicap 18,5 til 26,4;
  • Gruppe 5: handicap 26,5 til 36,0;
  • Gruppe 6: handicap 36,0 til 54,0.

Tildeling af EGA handicap:

Et EGA handicap kan tildeles når en spiller har afleveret én 18 eller 9 hullers score på 36 points eller bedre. Afleveres en score spillet med et klubhandicap over 54, som resulterer i en regulering til hcp 54 eller herunderer er dette spillerens nye EGA handicap.

Til toppen af siden

Hul 11